Medical Farming

Arktrade levert vanaf 2015 aluminium kweektafels aan medicinale cannabiskwekers.

Medical Farming is het kweken van medische teelt in een tuinbouwbedrijf. Afgelopen jaren zijn we betrokken geweest bij verschillende gelegaliseerde cannabisprojecten in Zwitserland, Canada en de VS.

Bekijk onze collectie kweektafels

Medical Farming is het kweken van medische teelt in een tuinbouwbedrijf. 

Afgelopen jaren zijn we betrokken geweest bij verschillende gelegaliseerde cannabisprojecten in Zwitserland, Canada en de VS.


Wij geloven in onze bijdrage aan het creëren van een gezondere en meer duurzame wereld voor toekomstige generaties. Daarom hebben wij aluminium kweektafels ontwikkeld voor de teelt van medicinale cannabis. Een gewas dat ervoor kan zorgen dat mensen, die er baat bij hebben een beter leven kunnen leiden. 


Cannabis wordt op / in allerlei substraten gekweekt. Om de beste teeltresultaten te bereiken wordt  er gekozen om te telen op speciaal ontwikkelde eb en vloed bodems.  


In de cannabiswereld wordt veel belang gehecht aan de uniformiteit van de teelt. Doordat wij verschillende afmetingen tafels beschikbaar hebben kunt u ervoor zorgen dat er uw teeltoppervlak zo efficiënt mogelijk wordt benut.


Onze aluminium kweektafel beschikken over een eb en vloed systeem.

Door het gebruik van eb- en vloedsystemen in de kweektafels wordt het water van onderaf gegeven. Hierdoor blijft het blad en de bloem droog en kan heel precies de juiste hoeveelheid water worden gegeven. De eb en vloed bodems zijn grijs van kleur en bestaan uit één stuk dus geen lijm resten. De bodems zijn UV bestendig.


Een eb en vloed systeem werkt door de kweektafels vol te laten stromen met water (met eventueel voedingstoffen doorgemengd). De planten kunnen water opnemen voor een bepaalde (door u in te stellen) tijd. Wanneer de planten voldoende water opgenomen hebben laat u het overtollige water weg stromen door de afwateringskraan. Deze afwateringskraan kunt u middels een slang of pijp aansluiten op een opvang systeem zodat u het overtollige water op kunt vangen en tijdens de volgende watergift weer kunt gebruiken.